Mobil hírek - Tömeges SMS küldés - kampány

Újdonságok, érdekességek a mobiltelefonos kommunikáció és az internet technológia világából. GSM - SMS - IT - Online marketing - Fejlesztések

akkumulátor

A legújabb laptop-modellek a magyarországi piacon

2023 őszén ezeket a notebook modelleket ajánljuk

A kínálat hatalmas, a vásárlási ár szórása márkától, teljesítménytől, az akkumulátor üzemidejétől, felszereltségtől függően nagy szórást mutat. Ezeket emeltük ki az árak növekvő sorrendjáben

 • HP 14s-fq0003nh: olcsó, de minőségű készülék, amely hétköznapi felhasználók számára tökéletes. AMD Ryzen 3 3250U processzorral, 8 GB RAM-mal, 256 GB SSD-vel és 14 hüvelykes Full HD IPS kijelzővel rendelkezik. A grafikus kártya egy AMD Radeon Graphics integrált megoldás. A billentyűzet numerikus résszel is felszerelt. Az akkumulátor élettartama kb. 9 óra. Ára 129.990 Ft.
 • Acer Aspire 3 A315-57G-39L2: ez egy kedvező árú laptop, amely alkalmi használatra tökéletes. Intel Core i3-1005G1 processzorral, 8 GB RAM-mal, 256 GB SSD-vel és 15.6 hüvelykes Full HD kijelzővel rendelkezik. A grafikus kártya egy NVIDIA GeForce MX330 2 GB GDDR5. Az akkumulátor élettartama kb. 7 óra. Üzleti ára 169.990 Ft.
 • Lenovo IdeaPad 5 14IL05: szuper ár-érték arányú notebook, amely mindennapi használatra alkalmas. Intel Core i5-1035G1 processzorral, 8 GB RAM-mal, 256 GB SSD-vel és 14 hüvelykes Full HD IPS kijelzővel rendelkezik. A billentyűzet háttérvilágítással és ujjlenyomat-olvasóval is felszerelt. Az akkumulátor élettartama kb. 10 óra. Újonnan az ára 199.990 Ft.
 • Acer Nitro AN515-45-R597: magas teljesítményű laptop, amely munkára és játékra egyaránt alkalmas. AMD Ryzen 7 5800H processzorral, 16 GB RAM-mal, 512 GB SSD-vel és 15.6 hüvelykes Full HD IPS kijelzővel rendelkezik. A grafikus kártya egy NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB GDDR6. A billentyűzet háttérvilágítással és numerikus résszel is felszerelt. Az akkumulátor élettartama kb. 8 óra. Webáruházi ára 499.990 Ft.
 • Microsoft Surface Laptop Studio Platinum: prémium kategóriás termék, tökéletes választás mérnökök, grafikusok, egyetemisták számára, mivel rugalmas felhasználási lehetőségeket kínál. Intel Core i7-11370H processzorral, 16 GB RAM-mal, 512 GB SSD-vel és 14.4 hüvelykes PixelSense Flow kijelzővel rendelkezik. A grafikus kártya egy NVIDIA GeForce RTX A2000 Max-Q Design megoldás. A billentyűzet háttérvilágítással és ujjlenyomat-olvasóval is felszerelt. A kijelzőt lehajthatjuk vagy lecsatolhatjuk a billentyűzettől, így tablet vagy rajztábla módban is használhatjuk a készülékhez mellékelt Surface Slim Pen segítségével. Az akkumulátor élettartama csúcs, kb. 19 óra. Ára szaküzletekben 899.990 Ft.

(tovább…)

Share

Kivonják a forgalomból a Note 7-et

okostelefon, mobiltelefon tömeges kiégett

Töltés közben kiégett okostelefon a Samsungtól.

Példa nélküli lépésre szánta el magát a Samsung

A mobiltelefon gyártás történetében precedens nélküli, hogy egy nagy márka vezető készülékét visszavonják a marketing szakértők. A Samsung lépése nem annyira váratlan, és nem is annyira önszántából lépte meg a gyártó, hiszen az újraszerelt okostelefonok között is volt olyan készülék, amely felgyulladt.

A marketing fiaskó megtépázhatja a teljes cégbirodalmat

Sok marketingszakember véleménye szerint már megkésett a modell teljes kivonása és a negatív hatások a beszállítókon, a komponensgyártókon is éreztetik hatásukat. A Samsung hivatalos közleményben visszavonta az összes eladott készüléket és visszafizette a vételárat, mely marketing szempontból valamit visszaadott a cégnek, hisz a felelősségvállalást bizonyította, azonban a befektetői bizalmat elveszítették és már a bejelentéskor 10 százalékot esett a cég részvényeinek ára.

A készülék visszahívását nehezen vállalta be a Samsung. Az első robbanások és kigyulladások után azt kommunikálták a marketing üzeneteikben, hogy csupán néhány akkumulátor típus esetében történhet katasztrófa. A kedélyek megnyugtatása után azonban egyre több biztonságosnak mondott okostelefon is elfüstölt.

Hogyan cserélnek tömegesen okostelefont?

Mivel a Note 7 milliós nagyságrendben van használatban, ezért nem elég tömeges SMS-t küldeni a tulajdonosoknak, azok nehezen hozzák vissza az esetleg jól működő telefont. A Samsung a marketing kampányon túl ezért hardveres megoldásokat is bevetett. Az új frissítés letöltése után a telefont csak 60 százalékos kapacitásig lehet feltölteni, bizonyos alkalmazások nem működnek, egyes országokban pedig csak egy üzenet jelenik meg a képernyőn, amelyben arra kérik a tulajdonost, hogy vigye vissza a boltba a mobiltelefont. (tovább…)

Share

Vegyen a családnak „buta” mobiltelefont

Okostelefon SMS mobil

Hagyományos mobiltelefonok

Az egyszerűbb mobil életet is menthet

Az okostelefonok megjelenése óta eltelt időben a mobiltelefon funkciója megváltozott a emberek számára. A digitális generáció tagjai már mindenhova magukkal viszik az okostelefont, az életük szerves részévé vált, többek között ezért is alkalmas a marketingben való felhasználásra. Az okostelefont az idő nagy részében mint mobil személyi számítógépet használja a legtöbb ember, emellett a kommunikációs csatornákból is az e-mail-t, a Facebook-ot és a különböző messengereket használják. A hanghívások még mindig jelentőséggel bírnak, de a kezdeti időszakhoz képest drámaian lecsökkent a számuk.

Miért kell egy butatelefon?

Az okostelefonok többségében egy komplett számítógép található, általában 2-4 magos processzorral, wifi és mobil internet hozzáféréssel, GPS érzékelővel. Ha ezt mind egyszerre használja a tulajdonosa, például a Pokémon Go játék közben, akkor nagyon hamar lemerül a telefon, és naponta, de általában 2-3 naponta tölteni kell az okostelefont.

A butatelefonok ezzel szemben egy hétig vagy akár egy hónapig is működnek egy feltöltéssel. Az idősek számára szánt nagygombos változat  és a gyermekeknek szánt színes telefonok csak a legfontosabb funkciókat tudják: telefonhívás és SMS küldés.
Vészhelyzetben vagy áramkimaradás esetén az okostelefonok néhány órán belül lemerülhetnek, és kommunikáció nélkül a XXI. században már nem érezzük magunkat komfortosan. A butatelefonok ilyenkor is a rendelkezésünkre állhatnak, hogy az alapvető kommunikációban segítsenek minket.

Milyen butatelefont érdemes venni?

Az index.hu cikkében a Nokia 215-öt ajánlják, amelynek a kijelzője akkora, mint egy átlagos okosóráé. Az akkuja viszont sokkal tovább bírja, készenléti módban akár négy hétig is kitart, és majdnem egy teljes napon át telefonálhatunk vele. A kamerája 0,3 megapixeles felbontású, szörnyű tréfa csak. A mobiltelefon lejátssza az mp3-at és a tárhelye microSD kártyával bővíthető.

Mindez 11 ezer forintba kerül, vagyis a Nokia 215 olcsóbb, mint a telefonhoz passzoló, korlátlan telefonálást kínáló díjcsomagok. (tovább…)

Share

Mit tegyünk, ha merül a mobiltelefon?

mobiltelefon, okostelefon akkumulátor töltés

Merül a mobiltelefon

Nem megoldás, ha a menüben kezdünk turkálni!

Éppen lemerül a telefonja, de még el kell küldeni egy fontos SMS üzenetet? Épp egy fontos üzenetet vár a munkatársától vagy a marketingesétől?

Mit tesz ilyenkor?

A legtöbb felhasználó megpróbálja bezárni a futó applikációkat, ha alacsony az okostelefon töltöttsége, de ezzel csak ront a helyzeten. Az Apple és a Google Android szakértői is megerősítették azt az információt, hogy az alkalmazások bezárása ronthat a mobiltelefon üzemidején.

Az IndexWired cikkére hivatkozva próbálta megmagyarázni, hogy miért is ártunk azzal az akkumulátornak, ha megpróbáljuk a számunkra szükségtelen programokat bezárni, hogy így növeljük az okostelefon üzemidejét.

Az Android operációs rendszerben futtatott programok öt állapotot vehetnek fel:

 • nem futó – ez egyértelmű, a telepített app nem használja a rendszert és a telefon erőforrásait.
 • aktív – ilyenkor a program a mobiltelefon képernyőjén látható és a felhasználó használja. Például amikor az SMS küldő programban éppen üzenetet írunk.
 • inaktív – amikor az alkalmazás a képernyőn van, de nem csinálunk vele semmit.
 • háttérben futó – amikor az alkalmazást épp nem használjuk, de az a háttérben működik, bekapcsolva van.
 • felfüggesztett – ilyenkor az app-ot nem használjuk, csak a memóriába van betöltve, valójában nem használ energiaigényes erőforrásokat, csak arra várakozik, hogy ismét előhívjuk.

Az Android rendszer rendelkezik saját memóriakezelő, erőforrás menedzselő szoftverrel, mely bezárja a szükségtelen alkalmazásokat. Ha mi kezdjük el egyenként bezárni őket, a rendszer a számára szükséges programokat újra megpróbálja elindítani, ezzel értékes akkumulátor erőforrást elhasználva.

Hogyan növelhetjük hatékonyan az akkumulátor üzemidejét?

 • Kapcsoljuk ki a helymeghatározó funkciót.
 • Kapcsoljuk ki a mobil internetet és a wifit.
 • Csökkentsük a képernyő fényerejét.
 • Kapcsoljuk ki a szinkronizációt.

Végezetül a legegyszerűbb megoldás arra az esetre, ha tömegesen kell sms-t küldeni és fogadni, ha vásárolunk egy külső akkumulátor egységet. (tovább…)

Share
Mobil hírek - Tömeges SMS küldés - kampány © 2016 Frontier Theme
Gombok újra
Gombok félre