Mobil hírek - Tömeges SMS küldés - kampány

Újdonságok, érdekességek a mobiltelefonos kommunikáció és az internet technológia világából. GSM - SMS - IT - Online marketing - Fejlesztések

életmód

A legújabb laptop-modellek a magyarországi piacon

2023 őszén ezeket a notebook modelleket ajánljuk

A kínálat hatalmas, a vásárlási ár szórása márkától, teljesítménytől, az akkumulátor üzemidejétől, felszereltségtől függően nagy szórást mutat. Ezeket emeltük ki az árak növekvő sorrendjáben

  • HP 14s-fq0003nh: olcsó, de minőségű készülék, amely hétköznapi felhasználók számára tökéletes. AMD Ryzen 3 3250U processzorral, 8 GB RAM-mal, 256 GB SSD-vel és 14 hüvelykes Full HD IPS kijelzővel rendelkezik. A grafikus kártya egy AMD Radeon Graphics integrált megoldás. A billentyűzet numerikus résszel is felszerelt. Az akkumulátor élettartama kb. 9 óra. Ára 129.990 Ft.
  • Acer Aspire 3 A315-57G-39L2: ez egy kedvező árú laptop, amely alkalmi használatra tökéletes. Intel Core i3-1005G1 processzorral, 8 GB RAM-mal, 256 GB SSD-vel és 15.6 hüvelykes Full HD kijelzővel rendelkezik. A grafikus kártya egy NVIDIA GeForce MX330 2 GB GDDR5. Az akkumulátor élettartama kb. 7 óra. Üzleti ára 169.990 Ft.
  • Lenovo IdeaPad 5 14IL05: szuper ár-érték arányú notebook, amely mindennapi használatra alkalmas. Intel Core i5-1035G1 processzorral, 8 GB RAM-mal, 256 GB SSD-vel és 14 hüvelykes Full HD IPS kijelzővel rendelkezik. A billentyűzet háttérvilágítással és ujjlenyomat-olvasóval is felszerelt. Az akkumulátor élettartama kb. 10 óra. Újonnan az ára 199.990 Ft.
  • Acer Nitro AN515-45-R597: magas teljesítményű laptop, amely munkára és játékra egyaránt alkalmas. AMD Ryzen 7 5800H processzorral, 16 GB RAM-mal, 512 GB SSD-vel és 15.6 hüvelykes Full HD IPS kijelzővel rendelkezik. A grafikus kártya egy NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB GDDR6. A billentyűzet háttérvilágítással és numerikus résszel is felszerelt. Az akkumulátor élettartama kb. 8 óra. Webáruházi ára 499.990 Ft.
  • Microsoft Surface Laptop Studio Platinum: prémium kategóriás termék, tökéletes választás mérnökök, grafikusok, egyetemisták számára, mivel rugalmas felhasználási lehetőségeket kínál. Intel Core i7-11370H processzorral, 16 GB RAM-mal, 512 GB SSD-vel és 14.4 hüvelykes PixelSense Flow kijelzővel rendelkezik. A grafikus kártya egy NVIDIA GeForce RTX A2000 Max-Q Design megoldás. A billentyűzet háttérvilágítással és ujjlenyomat-olvasóval is felszerelt. A kijelzőt lehajthatjuk vagy lecsatolhatjuk a billentyűzettől, így tablet vagy rajztábla módban is használhatjuk a készülékhez mellékelt Surface Slim Pen segítségével. Az akkumulátor élettartama csúcs, kb. 19 óra. Ára szaküzletekben 899.990 Ft.

(tovább…)

Share

Moduláris telefon és okosdzseki a Google-tól

Moduláris okostelefon marketing ama küldő

A Project ARA a Google-tól

Nem kell jelszó, a Nagy testvér mindent lát

Az okos kütyük piaca folyamatosan fejlődik, ebből szeretne egy nagyobb szeletet kiharapni magának a Google. A jelentős marketingpotenciállal rendelkező cég az okostelefonokban hódító Android rendszeren kívül már a hardvergyártásba is belekóstolt, sőt a viselhető technológiában is tudott újat mutatni.

A Levi’s-szel együttműködve a Google egy olyan farmerdzsekit tesztel, melynek mandzsettájába egy érintésérzékeny részt integráltak. Elsősorban a városi bicikliseket célozzák meg ezzel a termékkel. Az okostelefon a Bluetooth segítségével kapcsolódhat az okosdzsekihez, ami multitouch érintőfelületként működik.

Az idei nyár nagy durranásának a moduláris okostelefont szánja a Google, és megkezdte annak marketing kampányát. A Project Ara telefon azonban az ígéretekkel ellentétben nem korlátlanul variálható. A korábbi elképzelésekkel szemben a memória, a processzor, a tárhely, az akkumulátor, az érzékelők és a kijelző egyetlen, megbonthatatlan blokkot alkotnak. A variálhatóságot a telefon hátoldalán található foglalatok biztosítják. Sajnos épp a processzor és a memória az, amelyet a legtöbb felhasználó szeretne időről időre lecserélni.

A jelenleg ismert elképzelések szerint a hat bővítőhelyre kamerát, ujjlenyomat leolvasót vagy hangszórót helyezhetünk. Valószínűnek tűnik, hogy a Google a későbbiekben további eszközökkel bővíti még a palettát. A marketing reklámok egyelőre a fiatalokra vannak kihegyezve, és azt próbálják bemutatni, hogy milyen klassz, ha 2 vagy 3 hangszórót pakolsz az okostelefonodra, és arról szólhat a zene. Sajnos a saját akkumulátoráról működő Bluetooth-os hangszórók megjelenésével ez a funkció feltehetően nem lesz túl népszerű és kelendő.

A nyár egyik leghangzatosabb híre, hogy a Google felhagy a jelszavak és a pin-kódok használatával. A beléptetés a jövőben egylépcsős lesz, és az eszközök a biometrikus azonosító lehetőségeit fogja használni, illetve viselkedéselemzést vezetnek be. A készülékek figyelembe veszik majd a felhasználó hangmintáját, arcának körvonalait, földrajzi helyzetét, sőt gyaloglásának és gépelésének mintáját is, ezekből dönti el, hogy ki jogosult az eszköz használatára. Az adataink biztonságos kezelése mellett sok kérdést is felvet ez a szolgáltatás, mivel a rendszer folyamatosan, nagy mennyiségű adatot gyűjt a felhasználójáról, mely adatokkal bármikor visszaélhet a cég. (tovább…)

Share

Fitnesz-karkötő + okostelefon

okoskarkötő marketing

A Samsung fitnesz-karkötője

Menő divatcikk vagy hasznos kütyü?

Az okostelefonok elterjedésével egy olyan eszköz került a birtokunkba, mely a nap 24 órájában mellettünk van, és folyamatosan be van kapcsolva. Az adatgyűjtés és feldolgozás akár online is megvalósítható, már csak az a kérdés, hogy milyen célokra használjuk a lehetőségeket.

A 21. század egyik nagy problémája a túlsúly, az elhízás. A testmozgás új formája a fitness, mely nemcsak egészséges, de nagyon divatos is lett. A fogyni vágyók bármennyi pénzt áldoznának a zsírégetés oltárán, ezért megvásárolnak minden olyan kütyüt, ami segíthet a kalóriaégetésben. Megnyugtató érzés, ha legalább annyit tettünk, hogy megvásároltuk a fogyást segítő okos kütyüt.

A rendszeres testmozgást segítő kiegészítő az okoskarkötő vagy fitnesz-karkötő. Eredetileg lépésszámlálót építettek ezekbe a kis kütyükbe, de manapság minimális elvárás a pulzusmérő és az okostelefonos kapcsolat.

Samsung Gear Fit2

A dél-koreai gyártó legújabb fejlesztése már nemcsak az alap lépésszámlálót tartalmazza, de egy olyan bio-processzort fejlesztetek ki, mely testzsírt és vázizomzat tömeget is mér. Az új fitnesz eszközbe beépítették a GPS vevőt is, mely pontosabb útvonal-meghatározást tesz lehetővé. 1.84 colos Super AMOLED panellel ellátott, hajlított kijelzőt kapott a karkötő, és 4 gigabájt memóriát. Természetesen az egész burkolat vízálló.

Az app a lényeg

Az okoskarkötők alapvetően csak adatgyűjtő eszközök, az okostelefonnal együtt használhatóak fitnesz célokra. A legtöbb ilyen eszköz Bluetooth-on keresztül tartja a kapcsolatot, ezért lényeges, hogy az új 4.0-ás energiatakarékos szabványt használják. Android és iOS rendszereket egyaránt támogatják. Az adatok feldolgozását a mobilos applikáció végzi. Az egyik legismertebb ilyen Google Market-ből letölthető program az S Health. Ez az alkalmazás személyi edzőként funkcionálhat: méri az egész napos aktivitásunkat, különbséget tud tenni a különböző sportok között és nyilvántartja az elfogyasztott és elégetett kalóriamennyiség közötti különbséget.

Fitnesz-karkötő vagy okosóra?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miben különbözik egymástól a két eszköz. Külső szemlélőként azt tudom mondani, hogy egyelőre a korai tenyérgépek, palmtopok fázisában van ez a technológia. A legtöbb okosóra tudja azt, amit tud egy fitneszkarkötő, és a karkötő nem annyival olcsóbb, hogy külön eszközként legyen értelme megvásárolni. A legvalószínűbb, hogy a közeljövőben az okostelefon és a fitnesz-karkötő egyetlen készülék lesz, ahogyan a tenyérgépek és a mobiltelefonok házasságából kialakult az okostelefon. (tovább…)

Share
Mobil hírek - Tömeges SMS küldés - kampány © 2016 Frontier Theme
Gombok újra
Gombok félre