Mobil hírek - Tömeges SMS küldés - kampány

Újdonságok, érdekességek a mobiltelefonos kommunikáció és az internet technológia világából. GSM - SMS - IT - Online marketing - Fejlesztések

térkép

Teszteltük a Google navigátorát

mobiltelefonon, okostelefonon használható szoftver

A Google Maps applikáció használat közben

Okostelefonon is használhatjuk a Google Térkép navigáció funkcióját

A navigációs szoftverek piacán rengeteg program közül választhatunk. Vehetünk előretelepített, készülékkel együtt forgalmazott tömeges szoftvert és választhatunk olyat, melyet telepítés után sms küldéssel fizethetünk ki.

Miért épp a Google?

Az okostelefonokra telepített térképek és navigációs szoftverek egyik problémája az, hogy nem mindig aktuális, naprakész. Ha véletlenül olyan programot vásárolunk, melynek a támogatása megszűnik, akkor egy használhatatlan eszköz birtokosaivá válunk, nem beszélve arról, hogy a navigációs programok csak rajzolt térképeket használnak, kivétel ez alól az orosz Yandex.

A Google navigációs rendszerének köszönhetően nem kell folyamatosan figyelnünk a térképgyártók marketing üzeneteit, hogy megtudjuk, melyik mobiltelefonos szoftverhez mikor jön ki a frissítés. Nincs szükség emeltdíjas sms küldésére, nem kell hitelkártyával fizetnünk, és nem csapnak be minket a marketing kampányok.

Pozitívum, hogy akkor sem szakad meg a navigáció, ha elvesztjük a mobilinternet hozzáférést, így utazhatunk a világ bármely pontjára, a rendszer elnavigál minket és autónkat. Annyi a dolgunk, hogy indulás előtt csatlakozunk az internetre, megtervezzük az útvonalat, majd a menüben az Offline területek pontot választjuk. A plusz gombbal tudjuk hozzáadni a letöltendő térképrészletet. Az ablakocskában megjelenik a lementhető terület, ilyenkor még méretezhetően, valamint a mentett térkép mérete. Rákattintunk a letöltésre, és azonnal élvezhetjük a navigációs rendszer előnyeit.

Tapasztalataim a Google Térképpel

Mi a Záhony és Eger közötti úton próbáltuk ki az okostelefonos applikációt, autós utazáshoz használva. Mivel mobilinternet hozzáféréssel nem rendelkeztünk, ezért indulás előtt terveztük meg az utat, azt az opciót választva, hogy kerüljük el az autópályákat és a fizetős utakat. Az utazás első szakaszán feltűnt, hogy bár remekül lehet követni a térképen az útirányt, hangos szöveges utasításokat nem ad a program, csak figyelmeztető hangjelzést kapunk a soros irányváltás előtt. Az első meglepetés Nyíregyházán ért minket. Miután nem a térkép által kínált elkerülő úton mentünk, hanem egy kis kitérővel megálltunk a városközpontban, az újratervezés után a mobilos program az autópálya felé irányított minket. Megpróbáltam a menüpontok között újra kiválasztani a fizetős utak elkerülése opciót, de azt a válasz üzenetet kaptam, hogy „Offline módban nem lehetséges”. Természetesen a Google Maps navigátorának utasítása ellenére az eredetileg megtervezett úton maradtunk. Amikor először tértünk le az autópályára vezető útról, az okostelefon újra, egy kerülő úton próbált felnavigálni minket az autópályára. Ezt az üzenetet is figyelmen kívül hagytuk. Miután megfelelően eltávolodtunk a szoftver által felkínált útvonaltól, a program végre beállt az eredeti tervezésre és a célig pontosan mutatta az utat. A megtett kilométert és az érkezés várható idejét egészen korrekten számolta ki.

Legnagyobb meglepetésünkre, miután beértünk Egerbe, a mobiltelefon megszólalt, és hangüzenetekkel navigált el célunkhoz.

Összegezve, a program alapvetően jól működik és könnyen kezelhető. Online üzemmódba nagyon sok naprakész plusz információval is ellát. Ha távolabb, más országokba szeretnénk utazni, egyelőre jobban tesszük, ha beszerzünk egy stabil offline applikációt is. (tovább…)

Share
Mobil hírek - Tömeges SMS küldés - kampány © 2016 Frontier Theme
Gombok újra
Gombok félre